Uudised ja artiklid

Täna tähistatakse üle Eesti turvalise interneti päeva!

07.02.2017

Käesoleval aastal tähistatakse rahvusvahelist turvalise interneti päeva 7. veebruaril, mille raames korraldatakse üle Eesti enam kui 170 teavitusüritust. Sellel aastal kannab turvalise interneti päev sõnumit „Postita targalt“. Tänases postitamise ja jagamise maailmas kerkivad esile teemad, millele nii lapsed kui ka täiskasvanud mõtlema peavad. Mida me peaksime nutiseadmete ja interneti oskuslikuks ja turvaliseks kasutamiseks teadma, kuidas käituma ning kust leiame selleks vajalikku informatsiooni? Nendele teemadele keskenduvad turvalise interneti päeva üritused.

Projekti Targalt internetis eestvedamisel kutsuti koole, lasteaedasid ja noortekeskusi tähistama turvalise interneti päeva ja selle raames läbi viima lastele, noortele ja täiskasvanutele temaatilisi teavitusüritusi. Kerli Valner, projekti Targalt internetis teavitustöö juht Lastekaitse Liidus, sõnas:  „Meil on rõõm teatada, et turvalise interneti päeva tähistamiseks korraldatakse üle Eesti enam kui 170 koolis, lasteaias ja noortekeskuses temaatilisi teavitusüritusi. Näiteks viiakse läbi erinevaid arutelusid, kampaaniaid, konkursse, vanemad õpilased õpetavad nooremaid või lähevad õpetama oma vanavanemaid jne.“ Kõikide üritustega on võimalik tutvuda interaktiivse kaardirakenduse abil.  Klikkides kaardi ikoonil on võimalik saada ürituse kohta detailsemat informatsiooni. „Noortekeskused korraldavad ka avatud üritusi, millest julgustame piirkonna inimesi osa võtma,“ lisas Valner.
Päeva raames korraldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus lapsevanematele veebiseminari „Elu sotsiaalmeedias: kuidas jagada enda elu lähedaste privaatsust säilitades”. Seminari viib läbi Isablogi „A mida Henry teeb?“ (http://amidahenryteeb.eu) autor Henry Jakobson, kes räägib oma kogemusest blogipidajana ning annab nõu, kas ja millist infot enda pere kohta sotsiaalmeedias jagada. Veebiseminarist tehakse salvestus, mida on võimalik vaadata alates järgmise nädala algusest Targalt internetis veebilehel.

Turvalise interneti päeva tähistamiseks korraldab Lasteabitelefon 116111 projekti Targalt internetis raames  meediakampaania „Postita targalt“. Kampaania plakatid ja videod noortele ja lapsevanematele juhivad tähelepanu internetile kui avalikule ruumile ning kutsuvad üles oma postituste sisu ja ulatuse üle mõtlema.

Turvalise interneti päeval ilmub ka Lastekaitse Liidu ajakirja Märka Last temaatiline erinumber, mille artiklid käsitlevad kuni 3-aastaste laste nutiseadmete kasutamist, privaatsust internetis, nõuandeid blogi pidajale, infot, mida teha küberkiusamise puhul, mida silmas pidada meemide postitamisel, kuhu nõu ja abi saamiseks pöörduda jpm.

 

Postita_targalt_fb_808x808px_fakt_2

Postita_targalt_fb_808x808px_t2iskasvanu_pressiteatesse





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic