Uudised ja artiklid

Juba 4000 õpilast on osalenud digitaalse ohutuse testis

16.10.2017

Kaitseministeerium, Eesti Interneti Sihtasutus ja Tallinna Tehnikaülikool kutsuvad 4.-9. klasside õpilasi osalema digitaalse ohutuse alase pädevuste testis (www.küberpähkel.ee). Testitäitjate vahel loositakse välja auhinnad!

Oktoober on Euroopas küberturvalisuse teadlikkuse tõstmise kuu – toimuvad mitmed üritused, et arutada olulisi infotehnoloogia arenguid puudutavaid küsimusi. Kõik me puutume kokku sotsiaalmeediaga, petukirjadega, privaatsuse hoidmisega ja sellega, kuidas oma tervist hoida suurenevas tehnoloogiakasutuses. Selle kõigega on kimpus ka lapsed. Lapsed vajavad täiskasvanute tähelepanu ja tuge, et kõige uuega turvaliselt hakkama saada. Samas on lapsed väga nutikad – peavad nad ju hakkama saama täiskasvanute maailmas – internetis!

Kutsume koole ja õpetajaid ainetundide raames 9. oktoobrist 5. novembrini läbi viima e-testimist 4.-9. klasside õpilaste hulgas. Testi tegemisel soovime, et iga laps vastaks nii, nagu tema vastavat olukorda lahendaks; meid huvitab, mida tegelikult arvatakse ja kuidas käitutakse. Igas vanuseastmes jagame loosiga auhindu. Auhinnad on nii individuaalsed kui ka koolidele (koolitused ekspertidega). Kõik auhinnad välja pannud asutused ja auhindade loetelu leiab siit: https://kyberpahkel.c-lab.ee/?page_id=115

Test koosneb 30 küsimusest ja taustaküsimustest ning ei ole anonüümne. Noorematel klassidel läheb testi tegemiseks aega kauem ja see võib tunduda keeruline (tihti tuleb valida mitu sobivat vastust), aga sellest ei maksa end heidutada lasta, sest tegutseme ühes ja samas interneti- ja tehnikamaailmas ning vahel ongi elus mõned asjad keerulisemad ja mõned lihtsamad. NB! Kui teie kool ei ole testimise läbiviimist planeerinud, siis osaleda saab ka individuaalselt kodus arvuti tagant või oma nutiseadmega.

Testi läbiviimist toetavad Kaitseministeerium, Eesti Interneti Sihtasutus, Tallinna Tehnikaülikool, HITSA, Politsei- ja Piirivalveamet, projekt “Targalt internetis”, Telia Eesti, BCS Koolitus ja Insplay.

Info: www.küberpähkel.ee
Võistluse Facebooki kanal fännidele ja uuenduste saamiseks: https://www.facebook.com/kyberp2hkel/





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic