Page 27 - Targalt internetis - aastaaruanne 2022
P. 27

13. augustil 2021 toimus Arvamusfestivalil põhjamaiste juttude alal “Nordic talks” arutelu “Mystical creatures of Internet – Trolls and Internet Warriors”, millest võtsid osa Targalt internetis teavitustöö juht K. Valner ja Lastekaitse Liidu noortekogu liige Aveli (14), et tuua arutellu ka laste ja noorte vaatenurk.
** *
Augustis tegi Lastekaitse Liit projekti Targalt internetis raames koostööd Ekspress Grupiga, kes andis välja ette- võtmise Sisukas vaheaeg raames küberkiusamise teemalise video. Lastekaitse Liidu noortekogu liige jagas video tarbeks infot.
** *
Septembris ja oktoobris 2021 toimusid “Better Internet for Kids” rahvusvahelise noortepaneeli veebikohtumised (1., 8., 14., 22. ja 29. septembril ja 4. ja 5. oktoobril), millest võtsid osa Targalt internetis projekti poolt lapse õiguste saadikud Aveli (14) ja Alide (14), et teha ettevalmistusi osalemiseks rahvusvahelisel Turvalise Interneti Foorumil (Safer Internet Forum).
** *
5.-7. oktoobril 2021 toimus veebi vahendusel Euroopa Turvalise Interneti Foorum (Safer Internet Forum), mille raames tutvustati ka koostatud kokkuvõtet laste ja noorte fookusgruppidest “Räägi kaasa interneti tuleviku teemal”, kuhu on koondatud ligikaudu 750 lapse ja noore arvamused ja kogemused digitehnoloogia kasutamisest, sh Eesti noorte arvamused, mis koguti kokku Targalt internetis töötubade käigus juunist-augustini.
    27



























































































   25   26   27   28   29