Uudised ja artiklid

Targalt Internetis laager päriselus – koht uutele ideedele

22.08.2021

22.-24.augustil osalevad paarkümmend õpilast suveseminaril, mille eesmärgiks on arutada interneti tuleviku ja rolli üle noorte vaates. Kolme tegusa seminaripäeva jooksul toimuvad töötoad valeinfo ära tundmises, mida teha digiprügiga ning milline on noorte roll ja vastutus, et internet ei läheks hukka.

Töötubasid viivad läbi Diana Poudel Digiabist, kes on tuntud digihügieeni koolitaja, vanematele suunatud käsiraamatu autor ja mängude looja; Mirell Merirand Vanalinna Hariduskolleegiumist, kes tutvustab seminaril küberjooga ja teadliku kohaloleku (mindfullness) trikke ja nippe; Birgy Lorenz TalTechist, kes valutab südant digitaalse rämpsu ja prügi üle, mida tekitavad elektroonikaseadmed kui ka digiprügi digikujul (failid, emailid, sõnumid jms).

Malle Hallimäe ja Kerli Valner Lastekaitse Liidu poolsed koordineerijad toovad välja, et on oluline arutada laste ja noortega nii seminaril kui ka kõikjal kodudes, kuidas noored tunnevad ennast internetis ja kuidas nad näevad tuleviku interneti arengut. Oluline küsimus on ka, kas internetis olemine piirdub ainult piltide laikimise, muusika ja filmide otsimise ja tantsude kommenteerimisega või oleme ise eestkõnelejad, keskkonna loojad ja miks mitte ka unistajad.

Üritust korraldab Lastekaitse Liit Targalt Internetis projekti raames, kes viib läbi viimasel päeval fookusgrupi intervjuu interneti tuleviku teemal, mis on Euroopa Liidus üks olulisi noori puudutavaid teemasid.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic