Uudised ja artiklid

TI mappi pilt

Ilmus teatmik turvalisest interneti kasutamisest

08.02.2011

8. veebruaril, Turvalise interneti päeval ilmus Lastekaitse Liidu algatusel lastele ja lapsevanematele mõeldud teatmik „Turvaliselt internetis“.

Lastekaitse Liidu projektijuhi Kerli Kuusk sõnul on teatmik mõeldud 6-10-aastaste lastega peredele. „See on hariv materjal, mis on koostatud kindlas usus, et uus tehnoloogia ei peaks põlvkondi eraldama, vaid ühendama. Nagu mänguväljakul mängimine või tee ületamine võib olla ohtlik, peaidab endas ohte ka interneti ja mobiiltelefoni ettevaatamatu kasutamine. Õnneks on olemas abivahendid, mis suudavad anda internetikasutajale teadmisi veebis surfamise kasulikkuse ja riskide kohta“, selgitas Kuusk.

Teatmikus on üle 50 turvalisuse nõuande ja harjutuse, mis aitavad lapsevanematel õpetada oma lastele interneti turvalisust lõbusas, kaasahaaravas ja julgustavas stiilis. Käsitletakse interneti kasutamisega seotud põhiteemasid: teadlikkus, suhtlemine, küberkiusamine, meelelahutus ja allalaadimine. Teatmik sisaldab kaht internetiturvalisuse vihikut, millest üks on juhis lapsevanematele ning teine perevihik koos lastega täitmiseks. Lisaks on teatmikus 12 olukorrakaarti dialoogi algatamiseks, peretunnistus koos interneti kasutamise kuldreeglitega ning kleepsukomplekt lastele.

Interneti turvalisuse teatmiku töötas välja InSafe võrgustik, mis koondab Euroopa riikide turvateadlikkusega tegelevaid organisatsioone. Materjal on tõlgitud rohkem kui kümnesse keelde. Kuna iga riigi laste internetikäitumine ja kombed on veidi erinevad, kohaldati teatmik koos erialaspetsialistidega Eesti oludele vastavaks.

Teatmiku „Turvaliselt internetis“ välja andmist toetasid Hasartmängumaksunõukogu ja Sotsiaalministeerium. Seda on lapsevanematel võimalik tellida SIIT.  Teatmiku hind on 3,9 eurot (61 krooni).





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic