Uudised ja artiklid

Koomiks võidutöö materjalidest. Autor: C.R. Jakobsoni nim. Gümnaasium 11b klass

Õpilastööde konkursi „Targalt internetis“ võistlustööd

09.03.2011

Õpilaste ülesandeks oli kirjeldada reaalseid ohuolukordi interneti kasutamisel ning pakkuda lahendusi, kuidas nende olukordadega toime tulla või kuidas neid vältida. Konkursi eesmärgiks oli luua interneti turvalisema kasutamise sõnumit kandvaid õppematerjale nooremale koolieale.

“Targalt internetis” õpilastööde konkursist võtsid sel aastal osa kümne kooli gümnasistid, esitades väga vahvaid lahendusi, kuidas oma noorematele koolikaaslastele ohutut ineternetikasutust tutvustada.

Konkursitöid hindas viieliikmeline žürii, koosseisus: Kristi Semidor (Tiigrihüppe SA, Koolielu toimetaja); Meeri Sild (Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi õpetaja); Anu Baum (Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkriminaalametnik); Ingrid Piirsalu (Tiigrihüppe SA avalikkussuhete juht) ja Triin Kangur /Tiigrihüppe SA “Targalt internetis” projekti assistent).

Žüriile avaldasid eriti muljet laste põhjalikkus, millega kõik konkursitööd silma paistsid. Eriti vahvad olid videod ja animatsioonid, mis algklassilastele kindlasti huvi pakuvad. Samas andsime kõrgemaid punkte koolidele, kelle esitatud lahendus oli kompaktne, hallates kõiki tuntumaid netiohte; pilkupüüdev ja huvitav. Selle aasta konkursi esikolmik:

1. C.R Jakobsoni nim Gümnaasiumi 11b klass, juhendajad Ülle Luisk ja Marika Anissimov
konkursitööga saate tutvuda: http://turvalisus.isgreat.org/

2. Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 10 klass, juhendajad Signe Lensment ja Erli Aasamets
konkursitöö asub aadrtessil: http://targaltinternetis101011.blogspot.com/

3. Valga Gümnaasiumi 11. klass, juhendaja Eva Tšepurko
konkursitöö asub aadressil: http://web.zone.ee/vgtargalt/

Ülejäänud koolide konkursitöödega saate tutvuda siin:

Tiigirhüppe Sihtasutus pani esikolmikule välja auhinnad:
I koht võitis klassireisi  Helsingisse, Teaduskeskus “Heureka” külastusega
II koht võitis robootika töötuba kõigile osalenutele
III koht võitis animatsiooni tööötoa kõigile osalenutele

Zürii, Tiigrihüppe Sihtasutus ja “Targalt internetis” projekti meeskond tänab kõiki koole, õpilasi ja õpetajaid konkursil osalemise eest!

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic