Uudised ja artiklid

Tüdruk arvutiga

„Targalt internetis“ koolitus väikestele koolijütsidele

23.03.2011

Märtsikuu esimesel päeval viisime Harjumaal, Peetri koolis läbi „Targalt internetis“ koolitunni, kus tutvustasime ohutut internetikäitumist nii oma  kooliteed alustavatele lastele kui ka vanemate klasside õpilastele

Kuna Peetri Lasteaed-Põhikool avati alles eelmisel õppeaastal, on kooli kõige vanemad õpilased kuuendas klassis. Seepärast kohandasid meie tublid koolitajad Birgy Lorenz, Margit Savisaar ja Ando Urbas töötubade sisu just nooremale koolieale mõistetavaks.  Päris esimest korda „Targalt internetis“ projekti jooksul rääkisime internetist esimeste klasside õpilastele.
Lastega rääkides selgus, et on 6-7 aastaselt on nad veel üsna internetikauged. Arvutit küll kasutatakse igapäevaselt, kuid enamasti mängude mängimiseks. Suhtlusvõrgustikest on tüdrukud rohkem teadlikud, kuid ei kasuta neid. Samas paneb muretsema, et oma arvuti, mis ka internetti ühendatud, on pea igal kolmandal lapsel magamistoas. Kuid vaid harvadel kordadel on ema-isa juures, kui  laps internetis on.

Triin Kangur
„Targalt internetis“ teavituskeskuse assistent

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic