Uudised ja artiklid

Robootika töötuba

Maakad tutvumas suurlinnameluga

08.06.2011

Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi Kirjatarga meeskond koos kümnenda klassi multimeedia grupiga  käis Tiigrihüppe Sihtasutuse kutsel 28. aprillil pealinnas, et külastada robootika töötuba, ERR-i maja ja teatrit.
Kerli Kore

Päeva esimeseks peatuseks oli Tammsaare koolituskeskus, kus multimeedia rühma ootas võidetud preemia.

Nimelt võtsid meie meediahuvilistest koolirebased, seoses 8.veebruaril tähistatava Turvalise Interneti päevaga, osa Tiigrihüppe Sihtasutuse poolt projekti Targalt Internetis raames korraldatud õpilastööde konkursist. Võistlustööd pidid sisaldama reaalseid igapäevaseid ohuolukordi Internetis ning seejuures pakkuma lahendusi. Osalemiseks tuli kähku valmis nikerdada animafilm, video, plakat, koomiks või lugu. Meie kooli multimeediagrupp tegi neid kõiki jagades igale kahe- kuni kolmeliikmelisele rühmale oma ülesande. Oma töödega said nad väga hästi hakkama, sest saavutasid teise koha.

Preemia asus juba ennem nimetatud Tammsaare koolituskeskuses, kus seigeldi liftidega üles-alla päris mitu korda, enne kui õige korrus üles leiti.

Vastuvõtt oli väga mõnus- pakuti teed, kohvi ja kakaod ning imemaitsvat pitsakringlit.

Kui kõik olid oma esmased toimetused teinud, asus viimne kui üks istuma ja kuulama põnevat juttu robotitest. Meile näidati erinevaid masinaid, millel on oma ülesanne peale programmeeritud. Atraktiivseim oli robotite teater, kus kõik elasid kaasa ja jälgisid põnevusega.

Pärast mõnusat teatrit saime ise programmeerida ja tehnikasse sisse elada. Igale grupile anti üks väike masin, arvuti, vajalikud juhtmed ja juhend. Ülesandeks anti slaalomi läbimine. Võitjaks said need, kelle robot kõige kaugemale liikus.

Pool tundi sai katsetada tehnikaimesid ja programmeerida nii, et süda lustis. Lõpuks kutsuti kõik kokku ja hakkas peale võistlus, mida kõik põnevusega jälgisid, sest igaüks tahtis ju, et tema meeskonna väike masinake liiguks kõige kaugemale.

Arvati, et multimeediagrupile ei saa keegi vastu kuid lõpuks osutusid meie võitjateks hoopis Kirjatarga meeskonna liikmed Andra ja Diana-Maria. Teist ja kolmandat kohta jäid jagama multimeediagrupi liikmed Merlin, Geidi, Urmet, Rando, Iiri ja Reiko.

Lisaks sellele oli tüdrukute lemmikuks väike dinosaurusest robotike, keda peetakse nagu lemmiklooma, ainult tema ei söö, joo ega too tulu, vaid lihtsalt on. Kui ta ennast üksikuna tunneb, siis otsib ta inimesed üles, et seltsi saada. Samuti näidati meile kuidas teda sai kiusata, mida paljud poisid kohe ka järgi katsetasid, mispeale, nii öelda naistemagnet,  nutma hakkas ja kõik tüdrukud said jälle teda lohutada, paitada ja nunnutada.





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic