Uudised ja artiklid

Positiivse sisu konkurss

Osale Euroopa konkursil “Nutikas nett”

16.05.2013

Projekt „Targalt internetis“ kutsub osalema Euroopa konkursil „Nutikas nett – parim hariduslik digisisu 4-12 aastastele lastele“.

„Konkursi eesmärk on innustada looma uut ning esile tooma juba olemasolevaid interaktiivseid materjale, mis pakuvad lastele ja noortele võimalusi veebis õppida, mängida, avastada ja leiutada,“ sõnas Triin Kangur, projekti „Targalt internetis“ teavitustöö juht.
Esitada võib erinevad materjale: alates veebilehtedest, blogidest ja videotest kuni mobiilirakenduste ja tahvelarvutimängudeni, mis pakuvad lastele loovaid, interaktiivseid, meelelahutuslikke ja hariduslikke tegevusi.

Osalema oodatakse nii täiskasvanuid kui kuni 18-aastaseid noori. Täiskasvanud võistlevad kahes kategoorias: professionaalid, kes oma igapäevatöös tegelevad veebisisu loomisega või ostavad selleks teenust sisse (nt ettevõtted), ja täiskasvanud, kes teevad seda oma igapäevatöö kõrvalt (nt õpetajad, noorsootöötajad jne). Lapsed ja noored saavad osaleda kahes kategoorias: individuaalselt või kuni 3-liikmelise grupina, ning klassi- ja koolikollektiivina. Konkursitööde hindamisel arvestatakse sisu eakohasust, kasutajasõbralikkust ja atraktiivsust.

Töid saab esitada kuni 31. oktoobrini 2013 konkursi veebilehel http://www.bestcontentaward.eu/get-involved oleva vastava kategooria vormi kaudu.

Parimate väljaselgitamine toimub kahes voorus. Esmalt selgitatakse žürii ja avalikkuse poolt parimad neljas kategoorias Eestis ning iga kategooria võitja läheb edasi võistlema üle-euroopalisse vooru. Eesti parimad tehakse teatavaks novembris 2013 toimuval auhinnatseremoonial ning Euroopa auhinna võitjad kuulutatakse välja 2014. aasta Turvalise interneti päeval 11. veebruaril.

Rohkem infot konkursi kohta leiate konkursi veebilehelt www.bestcontentaward.eu , kus vastav info on toodud iga osaleva riigi keeles.

Eestis koordineeritakse võistluse läbiviimist projekti „Targalt internetis“ raames, mille elluviijateks on MTÜ Lastekaitse Liit, Digihariduse Innovatsioonikeskus Tiigrihüpe, Politsei- ja Piirivalveamet ning MTÜ Eesti Abikeskused.

Peamiselt lastele ja noortele suunatud e-ohutusalaste tegevustega alustati juba 2010. aasta septembris. Aastatel 2011-2012 viidi läbi ligi 130 koolitus- ja teavitusüritust üle Eesti. “Targalt internetis” jätkuprojekti raames 2012-2014 aastatel jätkatakse noorte ja täiskasvanute koolitamisega, 2013/2014 õppeaastal lisandusid virtuaalmaailma tutvustavad töötoad ka päris pisikestele arvutikasutajatele. „Targalt Internetis“ projekti tegevuste ja e-ohutusalaste materjalidega saab tutvuda aadressil www.targaltinternetis.ee

Lisainfo:
Triin Kangur
„Targalt internetis“ teavitustöö juht
Digihariduse innovatsioonikeskus Tiigrihüpe
triin.kangur@tiigrihype.ee

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic