Uudised ja artiklid

Nutikalt netis

Turvalise interneti päeva konverents “Nutikalt netis”

23.01.2014

11. veebruaril toimub turvalise interneti päeva puhul tasuta konverents „Nutikalt netis – hoia ennast ja oma raha!“, kus võetakse luubi alla erinevad IT- ja mobiilsideteenused ning otsitakse lahendusi küsimusele, kuidas internetiteenuseid turvaliselt kasutada.

„Uued infotehnoloogiaalased võimalused on väga kiiresti muutunud meie igapäevaelu osaks, kuid pahatihti kiputakse internetis unustama elementaarsed ettevaatusabinõud, mida inimestega näost-näkku suheldes järgitakse,“ kommenteeris konverentsi teemat politsei infotehnoloogiaalaste kuritegude lahendamise valdkonna juht Anu Baum. Ta lisas, et kahjuks näitab politsei statistika aina suuremat kasvu internetikuritegevuse ohvriks langevate inimeste arvus. Baumi sõnul ongi konverents mõeldud eelkõige selleks, et tõsta nii lapsevanemate kui kõigi teiste infotehnoloogia seadmete kasutajate ohutusalast teadlikkust, vähendamaks võimalikke ettetulevaid kahjusid.

Konverentsil räägitakse mobiilirakenduste varjatud külgedest, samuti sellest, kuidas jälgida, et inimeste pangakaardi andmed või seal olev raha valedesse kätesse ei satuks. Lisaks tuleb jutuks mobiil-ID kasulikkus ja selgitatakse, mis on „õngitsemine“. Esinejateks on tunnustatud IT-turvalisuse spetsialistid ning kohal on ka telekommunikatsioonifirmade ja pankade esindajad, kes vastavad ekspertpaneelis publiku küsimustele. Üritust juhib tehnoloogiaajakirjanik ning „Digitunni“ saatejuht Mart Parve. Kõigil konverentsil osalejatel on võimalus kohapeal sõlmida tasuta mobiil-ID leping ning see ka koheselt aktiveerida.

Ootame lapsevanemaid, noori ja kõiki teisi huvilisi osalema tasuta konverentsil 11. veebruaril kell 9.30 Meriton Hotell Tallinna konverentsikeskusesse (Paldiski mnt 4).

Konverentsi ajakava leiad siit

Konverentsist huvitatutel oli võimalus jälgida ka otseülekannet aadressilt http://www.itcollege.ee/cdn/livestream/konverents/või uudisteportaali Delfi.ee vahendusel.

Konverentsi ettekandeid saad järele vaadata siit: http://www.targaltinternetis.ee/artiklid/2014-konverentsi-ettekanded/

Turvalise interneti päeva tähistamise traditsioon sai alguse 2004. aastal ning kokkuleppeliselt on selleks päevaks veebruari teise nädala teisipäev. Euroopas kavandab ja koordineerib turvalise interneti päeva tähistamist INSAFE võrgustik, kuhu kuuluvad Euroopa 30 riigi turvalise interneti keskust. Eesti liitus INSAFE võrgustikuga 2010. aasta septembris, kui käivitus Eesti turvalise interneti keskuse projekt „Targalt internetis“. Projekti viivad Euroopa Komisjoni kaasrahastusel ellu Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, MTÜ Lastekaitse Liit, Politsei- ja Piirivalveamet ning Lasteabi telefon 116111.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic