Uudised ja artiklid

Netis sündinud trollface

Menukas noortelavastus „Netis sündinud“ nüüd ka veebis

14.03.2014

VAT Teatril ja BCS Koolitusel on hea meel teatada, et menukas noortelavastus „Netis sündinud“ on nüüd kõikidele õpilastele ja õpetajatele kättesaadav veebi kaudu. Lisaks on valminud ka film „“Netis sündinud“ lava taga“, kus saavad sõna lavastaja, näitlejad ning veebipolitsenikud Maarja Punak ja Andero Sepp.

Projekt „Teater Internetist“ käivitus aasta tagasi ning viidi ellu VAT Teatri ja BCS Koolituse koostöös.

Näidendi sünnilugu on ainulaadne, aines koguti foorumteatri vormis otse noortelt, kes rääkisid olukordadest, millega nad virtuaalmaailmas on kokku puutunud. Lisaks tehti materjali kogumisel koostööd veebipolitseinike ja Lastekaitse Liiduga. Kõige selle põhjal valmis Kristiina Jalasto sulest näitemäng, mille VAT Teatri lavastaja Margo Teder lavalaudadele seadis.
Netis sündinud“ etendus  2013. aasta oktoobrist kuni 2014. aasta veebruarini 32 korda  eri Eesti paigus  ning jõudis nii ligikaudu 11 000 vaatajani.

Nii noored kui ka õpetajad võtsid lavastuse väga hästi vastu. Publiku suur huvi ja entusiastlik kaasaelamine tõestas, et  virtuaalmaailma ohtudest  rääkimiseks sobib teatrilavastuse vorm ülihästi.

Lavastuse sihtgrupiks on eelkõige noored vanuses 12-16 eluaastat, kuid samas on lugu palju mõtteainet pakkuv ka õpetajatele ja lapsevanematele.

„Netis sündinud“ jutustab noortest, kes avastavad, kui seotud ja samas erinevad on virtuaal- ja reaalmaailma põimunud probleemid ning kui võrdselt palju on ohte ja võimalusi meie elu lahutamatuks osaks saanud internetikeskkonnas.
Lavastusest „Netis sündinud“ on valminud videosalvestus, samuti loodi  dokumentaalfim „“Netis sündinud“ lava taga“ , mida on   võimalik kasutada õppematerjalina. Leiate need http://www.netissündinud.ee/et/video.html või  http://www.netissündinud.ee/et/lavastusest.html .

Lavastuse ja veebiturvalisuse üle saab mõtteid vahetada  ka Facebookis.  https://www.facebook.com/teaterinternetist

Projekti „Teater internetis“ kutsus ellu Vaata Maailma Sihtasutus. Projekti toetasid Euroopa Regionaalarengu Fond, Swedbank, Baltic Computer Systems, F- Secure, Lastekaitse Liit ning Politsei- ja Piirivalveameti veebipolitseinikud.

Elo Allemann
BCS Koolituse projektijuht





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic