Uudised ja artiklid

Netilambad said tunnustuse

Netilambad võitsid üle-euroopalise tunnustuse

22.09.2014

Möödunud nädalal toimus Vilniuses Insafe võrgustiku koolitusseminar, millega tähistati ühtlasi ka võrgustiku kümnendat koostööaastat. Insafe võrgustik ühendab 32 Euroopa riigi (kõik Euroopa Liidu riigid, Island, Norra, Venemaa ja Serbia) turvalise interneti keskusi. Eestit esindab võrgustikus projekt „Targalt internetis – Eesti turvalise interneti keskus“.

Koolitusseminari raames esitles iga riigi turvalise interneti keskus enda poolt loodud koolitus- ja teavitusmaterjalide paremikku. Eesti projekti poolt esitleti videoklippi „Kuningas on alasti“. Videoklipi eesmärk on ärgitada internetikasutajaid mõtlema, millist infot nad endast jagavad ja, millise kuvandi nad sellega endast loovad. Samuti ei pea igat üles laetud fotot, mis on saanud palju poolthääli, „laikima“, vaid tegema ise oma valikuid. Enim poolthääli ja seega ka parima materjali tiitli võitsid Slovakkia turvalise interneti keskuse poolt loodud animafilmid netilammastest ja Prantsuse turvalise interneti keskuse loodud mobiiliäpp, mis aitab valida videomänge vastavalt kasutaja vanusele ja huvile.

Netilambad on populaarsed ka Eesti laste ja lapsevanemate seas. Netilammaste tegemisi saab vaadata aadressilt www.sheeplive.eu . Kokku on klippe 21, millel on kõigil ka eestikeelsed subtiitrid. Üheksa episoodi on dubleeritud eesti keelde, ning teksti loevad peale tuntud eesti näitlejad.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic