Uudised ja artiklid

TI logo

Nutikalt netis ja nuhvlis!

09.02.2015

Täna on rahvusvaheline turvalise interneti päev, mille tähistamine sai alguse 2004. aastal. Eestis on sellel aastal turvalise interneti päeva sõnumiks „Nutikalt netis“, millega kutsutakse üles internetti ja nutiseadmeid turvaliselt kasutama, andes selleks häid nõuandeid nii lastele kui täiskasvanutele.

Nutiseadmete, interneti ja äppide kasutamine on muutunud nii laste kui ka täiskasvanute igapäevaseks tegevuseks. Värskest Emori uuringust selgub, et pea igas teises Eesti peres on nutiseade. 6-8-aastastest lastest omab isiklikku nutitelefoni 38%, igal viiendal lapsel on oma isiklik tahvelarvutit ning 12-14-aastaste seas on nutitelefonide osakaal tõusnud juba 76%-ni. Mida me peaksime nutiseadmete ja interneti oskuslikuks ja turvaliseks kasutamiseks teadma, kuidas käituma ning kust leiame selleks vajalikku informatsiooni? Nendele teemadele keskenduvad turvalise interneti päeva üritused.

Projekti „Targalt internetis“ eestvedamisel kutsutakse kõiki koole tähistama turvalise interneti päeva ja selle raames läbi viima õpilastele, lapsevanematele ja õpetajatele temaatilisi teavitusüritusi. Soovitusi ja teavet selleks leiab www.targaltinternetis.ee. Õpilasi ja õpetajaid oodatakse osalema konkursil loomaks hariduslikke äppe, disainimaks temaatilise sõnumiga t-särki ja saatmaks naljalugusid interneti kasutamisest.

„Lisaks teabele, kuidas nutiseadmeid ja nende rakendusi turvaliselt kasutada, on oluline, et lapsed saaksid infot ja õpiksid ka ise looma kasulikke rakendusi, mida nende eakaaslased saavad õppimiseks või meelelahutuseks kasutada,“ sõnas projekti Targalt internetis teavitustöö koordinaator Kerli Kuusk.

Lapsi, noori ja täiskasvanuid oodatakse 10. veebruaril osalema ka Solaris keskuses toimuval Nutipäeval, mida korraldab SA Vaata Maailm koostöös Lastekaitse Liiduga.

Teemakohaseid nõuandeid ja soovitusi nutiseadmete ja interneti turvalisemaks kasutamiseks leiab veebilehtedelt www.targaltinternetis.ee ja www.nutiturvalisus.ee.





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic