Uudised ja artiklid

Eesti noored on parimad videote valmistajad

28.11.2017

Projekti Targalt internetis raames Hariduse ja Infotehnoloogia Sihtasutuse poolt esitatud projektiidee „Noortepaneeli Youtube kanal“ võitis möödunud aasta lõpus Euroopa Komisjoni poolt korraldatud ideevõistluse. Projekt, mille eesmärk oli innustada noori looma videoid turvalisest käitumisest internetis, toimus selle aasta märtsi algusest novembri lõpuni. Projektis osalesid Eesti, Leedu ja Austria noored. Noori juhendasid videote valmistamisel Soome eksperdid Akseli Virtanen ja Erkka Lehto. Projektitöö tulemusena loodi kolme riigi noorte poolt 21 videot, mis kõik on vaadatavad Youtube kanalist Smartly on the Web https://www.youtube.com/channel/UCZsxqkZT62iqCvfd9qYoD8w . Vidoed on inglise keeles või varustatud ingliskeelsete subtiitritega.

Noorte poolt valminud videod näitavad, et turvalisuse temaatika internetis on neile väga oluline. Enim käsitleti oma töödes privaatsuse ja küberkiusamise teemasid.  Valminud videotest valiti nii noorte kui ka täiskasvanute poolt parimad, et tunnustada noorte tööd.

Parima video tiitli võitis video „Interneti ohutus“ („Internet Safety“), mille autoriks on projekti Targalt Internetis Noortepaneeli liikmed Georg Šumailov ja Robert Pärnpuu. Vaata videot

Kolmanda koha saavutas Luunja kooli noorte video „Häkker“ („The Hacker“), mis sai ka noorte lemmiku tiitli. Vaata videot

Suur tänu kõikidele osalejatele ja palju õnne võitjatele!

Projekti rahastas Euroopa Komisjoni Ühistrahastu programm.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic