Uudised ja artiklid

Code Week kutsub kõiki programmeerima

12.09.2018

6.-21. oktoobrini 2018 toimub juba kuues üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, mis tutvustab programmeerimist lõbusal ja kaasahaaraval viisil. Osalema on oodatud kõik, ka eelneva kogemuseta huvilised. 17. september on viimane päev, mil juhendajad saavad töötubade läbiviimiseks toetust taotleda.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kutsub koole, ettevõtteid jt korraldama Code Weeki raames programmeerimisüritusi. Töötubade läbiviimiseks saavad õpetajad ja juhendajad taotleda ka toetust. Taotlus tuleb esitada hiljemalt 17. septembriks kell 17. Täpsemad tingimused leiab meie kodulehelt.

Tegevuste läbiviimisel on korraldajatel vabad käed nii sihtrühma kui ka vormi osas – korraldada võib koolitusi, töötube, loenguid, avatud uste päevi, võistlusi või ükskõik milliseid muid programmeerimise ja IT-ga seotud sündmusi.

Kanname Eesti programmeerimiskaardile!

Kõik üritused koondatakse ühtsele programmeerimisnädala kaardile. Üritusi saab lisada igaüks ja seda ka tasub teha, et Eesti Code Weeki ajal Euroopas hästi silma paistaks. 2016. aastal oli Eesti oma 300 üritusega koguni maailmas esikohal ürituste arvu ja rahvaarvu võrdluses. 2017. aastal langesime veidi, kuid tänavu on meil taas võimalus näidata, milleks me võimelised oleme!

Programmeerimisnädal Code Week on Euroopa Komisjoni algatus, mille raames kutsutakse üles kõiki ettevõtteid, organisatsioone ja haridusasutusi rääkima programmeerimisest ja korraldama sellega seotud üritusi. Osalema on oodatud igas vanuses huvilised ning varasem kokkupuude programmeerimisega pole oluline.

Code Weeki algatasid 2013. aastal Euroopa Komisjoni noored digitaalarengu tegevuskava nõustajad. Tänaseks on kaasatud üle 50 riigi kogu maailmast. 2017. aastal toimunud programmeerimisnädalal osales kokku ligi 1,2 miljonit erinevas vanuses inimest. Eestis koordineerib Code Weeki tegemisi Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus.





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic