Uudised ja artiklid

KüberOlümpia – tunnustatud küberhariduse projekt Euroopas

10.10.2018

Rootsis, Göteborgis toimuval järjekorras neljateistkümnendal “European Computer Science Summit” tippkohtumisel tunnustati II kohaga Eesti KüberOlümpia projekti, mille raames toimuvad küberhügieeni parendavad uuringud ja võistlused noortele. Tippkohtumist korraldab Informatics Europe, mis koondab 120 akadeemikut ja dekaani 30 riigi ülikoolidest. 

KüberOlümpia projekti raames toimuvad KüberPähkli küberturvalisuse teadlikkuse uuring ja võistlus 10-18-aastastele koolinoortele ning küberkaitsjate võistlus KüberNaaskel 14-25-aastastele. KüberNaaskli parimad osalevad peaauhinnana rahvusvahelisel võistlusel “European Cyber Security Challenge”. KüberOlümpia projekti eesmärk on leida andekaid noori küberkaitse valdkonnas, analüüsida võimalikke puudujääke ja kitsaskohti nii teadlikkuses kui ka treeningprogrammides ja juurutada vajalikke treeningprogramme, harida laiemat publikut ja tõsta kuritegevuse ennetamiseks teadlikkust. Samuti on oluline luua nii hariduse- kui ka karjäärivõimalusi.

2018.aasta tippkohtumisel pärjatud projektid keskendusid noorte ja eriti tüdrukute küberharidusele ja uutele metoodikatele informaatikaõppes. Tippkohtumine toob kokku Euroopa ülikoolide IT-valdkondade juhid ja akadeemikud, kes soovivad ühiselt arutada, kuidas pakkuda parimat töökeskkonda ja õppimisvõimalusi ja võrgustamist kõikidele Euroopa kodanikele.

“Parimate projektide hulgast kolm tõid  välja küberturvalisuse kui informaatikaõppe parendamise ühe alustala. Ajame õiget asja luues võimalusi noortele ja tuues laua juurde ka koolitajad ja kogukonna – ühiselt muudamegi maailma paremaks”, rõõmustas KüberOlümpia projekti juht Birgy Lorenz.

Projekti viib ellu Tallinna Tehnikaülikooli Infotehnoloogia Teaduskond koos Kaitseministeeriumi, Eesti Interneti Sihtasutuse ja paljude teiste toetajate abiga.

Osalemine European Computer Science Summitil sai võimalikuks tänu IT Akadeemia programmile.

Lisainfo: Birgy Lorenz, KüberOlümpia projektijuht, birgy.lorenz@ttu.ee





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic