Uudised ja artiklid

“CyberSecurity meets Robotex” võistlusel saavutas esikoha Tallinna 21. Kool

03.12.2018

Planeedi suurimal robootikafestivalil Robotex toimus esmakordselt “CyberSecurity meets Robotex” võistlus põhikoolide, gümnaasiumide ja kutsekoolide kübertalentide meeskondadele. Üldarvestuses võitis esikoha koha Tallinna 21. Kool, kutsekoolide kategoorias Pärnumaa Kutsehariduskeskus.

“CyberSecurity meets Robotex” võistlusel osales 27 üldharidus- ja kutsekoolide küberkaitse talentide meeskonda, kes varem sarnastel kübervõistlustel osalenud ei ole. Küberturvalisuse teadlikkuse uuringu KüberPähkel koolivoorus osales 52 kooli, kellest seast pandi võistlusele kokku 24 meeskonda, lisaks 3 meeskonda kutsekoolidest. Võistlus toimus “Capture The Flag” (CTF) stiilis ehk gruppides tuli lahendada kahe tunni jooksul 33 ülesannet.

Võistluse võitjad kuulutati välja kokku 5 kategoorias:

 • -9. klasside kategoorias võitis Tallinna Reaalkool;
 • -12. klasside kategoorias võitis Tallinna Järveotsa Gümnaasium;
 • -12. klasside kategoorias võitis Tallinna 21. Kool;
 • kutsekoolide kategoorias Pärnumaa Kutsehariduskeskus.
 • Üldarvestuse II ja III koha eriauhinna võitsid vastavalt Nõo Reaalgümnaasium ja Tartu Tamme Gümnaasium.

Telia Eesti AS, CGI Eesti AS ja Malwarbytes Estonia OÜ panid võitjatele välja praktilised küberkaitsealaseid oskusi parendavad koolitused.

“CyberSecurity meets Robotex” võistlust toetasid lisaks Eesti Interneti Sihtasutus, Kaitseministeerium, TalTech, Startup Estonia, Zone Media OÜ, Kehtna Kutsehariduskeskus, Pärnumaa Kutsehariduskeskus, CTF Pärnu, MTÜ Forwardspace, Eesti NATO Ühing, Haridus ja Teadusministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet.

Loe lisa siit:

https://www.internet.ee/eis/uudised/cybersecurity-meets-robotex-voistlusel-sai-esikoha-tallinna-21-kool

Partnerid

 • logo-0
 • logo-1
 • logo-2
 • logo-3
 • logo-4
 • logo-5
 • logo-6
 • logo-7
Easysoftonic