Uudised ja artiklid

KüberPähkli uuring 4.-9. klassile alustas!

02.10.2020

KüberPähklit korraldatakse Eestis Tallinna Tehnikaülikooli poolt juba kolmas aasta ja selles osaleb enamasti 8500 õpilast. 

Uuring mõõdab Eesti laste käitumist ja oskuseid internetis. Fookuses on privaatsus ja turvalisus, tehniline taip, käiutumine internetis ja probleemilahenduse oskus. Uuring on nii mõõtev kui hariv. Lubage oma kooli õpilased sellest osa saama!  

Uuringu ankeedi lingid on leitavad www.kyberpahkel.ee veebilehelt. 

Ankeet on käesoleval aastal eesti kui vene keelne ja sisaldab 7 tausta-ja 25 uuringu põhiküsimust ning täitmine võtab aega vastavalt vanusele 30-45 minutit. Mõned küsimused võivad olla noorimatele vastajatele keerulised, mis on normaalne. Lubage õpilastel ise teha parim otsus, sest eesmärk ei ole olla teistest targem, vaid vastata nii nagu ta päriselt käitub või sellel hetkel oskab. Küberpähkli veebilehelt saab iga kool laadida alla ka osalusmärgi – koolile ja õpilasele. Mõned koolid on õpilastele andnud välja ka diplomi või tunnuskirja osalemise eest.

Pakume seekord ka lisavõimalust! Kui õpetaja palub märkida õpilastel ankeedi vastuste saajaks oma emaili aadressi, siis saate seeläbi ka oma kooli tulemusi ja vastuseid uurida peale täitmist. Kui teie kooli õpilased märgivad “kooli” lahtrisse korrektselt oma kooli pika nime, siis saan anda teie kooli puudutavad andmed ka tabelina. Selleks avaldage soovi peale uuringu lõppu (9.-15.11.2020).

Soovitus! Parim on uuringus osalemist korraldada arvutiklassis, vähem edukam on see anda kodutööks või jagada välja ainult kooliveebis/sotsiaalmeedias. Kui soovite teada saada vastuseid kõikide vanuste osas, siis pigem soovitan viia läbi laustestimine.   Meie toetajad on teile ja teie õpilastele suurimad fännid – Tallinna Tehnikaülikool, Kaitseministeerium, Riigi Infosüsteemi Amet, Hedman Partners ja projekt Targalt Internetis koos Euroopa Liiduga.

Kontakt: Birgy Lorenz
birgy.lorenz@taltech.ee

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic