Uudised ja artiklid

25.-26.02 toimus Targalt internetis koolitajate koolitus küberturbe lipuvõistluse CTF meetodil

01.03.2021

Kahepäevasel seminaril said projekti Targalt internetis võrgustiku koolitajad, KüberPuuringu koolide õpetajad ja ka teised huvilised teada, millega tegelevad noored küberturbetalendid ja mida kujutab endast CTF lipuvõistluse platvorm.

Esimesel päeval tutvustasid CTF Pärnu esindajad, millega tegelevad noored küberturbetalendid (häkkerid) oma vabal ajal ning mida tähendab olla andekas küberkaitses, millised on oskused ja mõtteviis. Birgy Lorenz andis ülevaate KüberPuuringu võistlusel osalejatest ja nende tulemustest. Seejärel tutvuti CTF lipuvõistluse platvormiga ning harjutati ülesannete lahendamist.

Teisel päeval toimus küberturbe CTF lipuvõistluse keskkonnas võistlus, mille raames tuli meeskonnatöös võidu peale nuputusülesandeid lahendada. Hiljem tutvustas CTF Pärnu, kuidas erinevaid ülesandeid lahendada ning millist loogikat/metoodikat selleks kasutada. Lisaks arutati, kuidas kaasata koole ning leida võistlustele osalema enam tüdrukuid ja poisse.

Küberturbeülesandeid saab lahendada veebilehel https://ylesanded.targaltinternetis.ee/. Sealt leiab ka täitsa uued ülesanded. Head nuputamist!

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic