Uudised ja artiklid

Algas registreerimine KüberNaaskli võistlusele

16.03.2021

KüberNaaskli (CyberSpike) võistlus toob üle Eesti kokku 14-26-aastased küberkaitse talendid, et panna nad proovile Eesti kõrgeimal noortele suunatud küberkaitsevõistlusel. Vajame koolide abi, et nii algajad kui ka edasijõudnud IT-huvilised noored meie võistlusele jõuaks ja sellest teada saaks.

Võistluse korraldaja, TalTechi küberkirminalistika ja küberjulgeoleku keskuse teaduri Birgy Lorenz kustub õpilasi võistlusele registreeruma KüberNaaskli veebilehel. Tema sõnul osaleb võistlusel enamasti 300 noort häkkerit, kuid sellel aastal ootavad korraldajad osalema lausa 500 õpilast! Veebipõhiselt toimuvad nii võistluse eelvoor (6.-7. augustil) kui ka põhivoor (18. augustil). Lorenz lisas, et võistlus toimub inglise keeles, sest parimatel võib avaneda võimalus minna Eestit esindama rahvusvahelistel võistlustel nagu European Cyber Security Challenge, WorldSkills jt. „Eesti rahvusliku vooru kolm parimat saavad kutse ka kahenädalasele tasustamata praktikale CybExer Technologies,“ lisas Birgy Lorenz.

Võistluse korraldajaks on TalTech, läbiviijaks CybExer Technologies ja tellijaks kaitseministeerium. 

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic