Uudised ja artiklid

IT-innovatsioonifestival 2022

15.06.2022

15. juunil kell 13.00-16.30 toimub Mectorys TalTech-i IT-innovatsioonifestival, kus saab osaleda ka virtuaalselt. Sellel aastal on fookuses tehisintellekt, selle usaldusväärsus ja turvalisus.

Valdkondi, kus tehisintellekti rakendusi kasutatakse on tänapäeval juba kümneid. Me enamasti ei taju, et näiteks veebipoed, – otsingud, masintõlge, nutikad kodud või taristud, autod või küberturvalisuse lahendused kasutavad erinevaid rakendusi. Tehisintellekti tehnoloogiad muudavad meie elu ja majandust olulisel määral ka tervishoius, transpordis, militaarvaldkonnas, tootmises, avalikes teenustes või toidu tootmises ja põllumajanduses.

Kas me aga teame, mis toimub nende rakenduste „kapoti all“ ning kas need on usaldusväärsed ja turvalised? Kuidas tagada, et tehisintellektile söödetud andmed pärinevad usaldusväärsetest allikatest, on vabad eelarvamustest ja ei ole vastuvõtlikud manipuleerimisele? Lisaks on oluline küsimus ka tehisintellekti algoritmide toimimise mõistmine.

TalTechi IT-teaduskonna korraldatud hübriidüritus on suunatud nii üliõpilastele, ettevõtetele, ülikooli töötajatele ja teadlastele, üldhariduslike koolide ja kutsehariduskeskuste õpetajatele kui ka tulevastele üliõpilastele ja lapsevanematele.

Programm ja osalemise link: https://taltech.ee/itinnovatsioonifestival.

 

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic