Uudised ja artiklid

Eesti noored osalesid Turvalise interneti foorumi 2022 korraldamises ja läbiviimises

29.10.2022

27. oktoobril toimus Brüsselis iga-aastane Turvalise interneti foorum (Safer Internet Forum). Kuna 2022 on Euroopa noorte aasta, siis sellel korral oli üritus korraldatud noorte kaasabil. Eestist osales foorumi ettevalmistamises ja läbiviimises Targalt internetis projekti poolt Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikud Aveli ja Alide, kes on mõlemad 15-aastased.

Turvalise interneti foorum toimus tänavu nii veebi teel kui ka kohapealse konverentsina, kus arutati, kuidas viia ellu ja saavutada eesmärke, mis on kirjas mais Euroopa Komisjoni poolt vastu võetud “Lastele parema interneti loomise Euroopa strateegias” (Better Internet for Kids +). Kohal olid nii erinevate globaalsete ettevõtete esindajad, näiteks Google-st, Meta-st, Discord-ist, TikTok-ist, kui ka Euroopa riikide turvalise interneti keskuste esindajad, mille funktsiooni täidab Eestis Targalt internetis projekt, noored ja teiste organisatsioonide esindajad.

Konverentsil toimus laudades palju arutelusid. Näiteks arutati, kuidas vähendada küberkiusamist, kuidas suurendada noorte kaasamist, arutati teemal lastelt täiskasvanutele ning noortelt noortele koolituste andmist, kuidas aidata lapsi haavatavamates situatsioonides, noored kui tarbijad, teenuste/toodete loomine koos laste ja noortega jne. Rohkem infot leiab kogumikust Safer Internet Forum 2o22.

Eesti noored jäid üritusega rahule. Kaks kuud ettevalmistusi tagasid eduka lõppürituse läbiviimise. Aveli sõnul oli ta positiivselt üllatunud, kui palju räägiti haridusest ning on väga oluline, et laste ja noorte arvamusi võetakse kuulda, kuna lapsed ja noored on aktiivsed interneti kasutajad. Alide jaoks on oluline, et teenustes saaks raporteerida, see ei tööta hetkel aktiivselt.

 

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic