Uudised ja artiklid

Meediapädevuse kuu 2022

18.10.2022

Meediapädevuse kuu eesmärk on Eesti inimestele taas meenutada, et meediaruumis leviva info suhtes tuleb säilitada alati kriitiline meel.

Kriitiline hoiak on eriti on tähtis nüüd, mil Euroopas käib sõda ning infooperatsioonid on üks osa Venemaa sõjategevusest. Infosõja eesmärk ei ole mitte territooriumi hõivamine, vaid inimeste, nende mõtete ja väärtushinnangute suunamine – olenemata sellest, millisel territooriumil need inimesed elavad.

Elame ajastul, mil iga inimene saab valida endale sobiva inforuumi. Sotsiaalmeedia algoritmid tekitavad kõlakodasid, kust saabki vaid seda infot, mis meeldib ja sobib, ning see omakorda võimendub. Rohkem kui kunagi varem on praegu oluline osata eristada fakti ja arvamust, kontrollida infoallikaid ning saada aru sõnumite varjatud eesmärkidest.

Meediapädevuse kuud «Meediapädev Eesti 2022» korraldab haridus- ja teadusministeerium sel aastal koos Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni tudengitega.

Näiteks viiakse läbi veebiseminare, külalistunde jmt. Tutvuge üritustega lähemalt haridus- ja teadusministeeriumi veebilehel – SIIN.

Foto: kuvatõmmis 

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic