Uudised ja artiklid

Teaduse populariseerimise auhinnaga pärjatud Birgy Lorenzi jaoks on oluline noorte turvaline käitumine internetis

15.11.2022

Tallinna Tehnikaülikooli IT-teadlane ja õppejõud Birgy Lorenz pälvis Eesti teaduse populariseerimise auhinna riiklikul konkursil II preemia kategoorias tegevused / tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel. Auhind anti kätte 11. novembril Tartus teaduskommunikatsiooni konverentsil “Teaduskommunikatsioon liigutab…”.

Birgy Lorenzi fookus on noorte ja koolide toetamine IT-õppes ning õpilaste küberturvalise käitumise edendamine. Kümneid tuhandeid noori harinud teadur on öelnud, et teda vaimustab noorte küberkäitumise uurimine ja selle mõjutamine. Käivitajateks on ka interaktiivne õpetamine, milles kõik õpetajad ja õppejõud tahaksid olla edukad, ning eetiline käitumine nii teadlase kui inimesena.

Just Lorenzi vedamisel ja Kaitseministeeriumi toetusel on detsembri alguses kooliõpilaste võistlus KüberNaaskel. Selle aasta võistlusele “Aasta 2007. Pronksiöö simulatsioon – küberrünnakud Eesti vastu” saab registreerida kuni 27. novembrini.

Lisaks KüberNaasklile korraldab Lorenz ka teisi võistlusi ning viie aasta jooksul on neil võistlustel ja programmides osalenud juba 75 tuhat noort, samuti loob Lorenz ainekavasid, õppematerjale ja -mänge, juhib TalTechis IT-didaktikakeskust ja akadeemilise eetika komisjoni.

Lorenz on Eesti Informaatikaõpetajate Seltsi asutaja ja juhatuse liige, Eesti Andmekaitse Liidu juhatuses, Pelgulinna Gümnaasiumi õpetaja ja IT-arendusjuht. Aastaid on ta viinud Eesti talente välisvõistlustele nagu European Cyber Security Challenge, Cyber Patriot (USA), Magic CTF (USA).

Artikkel ja pilt on pärit: Geenius.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic