Uudised ja artiklid

6.– 10.02 toimub Targalt Internetis ja noorteinfoportaali Teeviit koostöös meediapädevuse nädal “Minu andmed on minu vara”

06.02.2023

7.veebruaril on rahvusvaheline turvalise interneti päev ning selle päeva tähistamise raames teeme Targalt internetis projekti poolt koostööd noorteinfoportaaliga Teeviit lastele ja noortele meediapädevusnädala “Minu andmed on minu vara” korraldamises, mis võtab sel aastal fookusesse andmete temaatika ja käsitleb põhjalikumalt, mida silmas pidada andmete jagamisel internetis.

Nädala eesmärk on meediapädevuse arendamine ja teadlikkuse tõstmine, mida silmas pidada andmete jagamisel internetis. Nädala raames käsitleme selliseid teemasid nagu privaatsussätted, andmed ja nende jagamine internetis, näiteks piltide ja failide jagamine jt teemad, millega noored igapäevaselt internetis ja sotsiaalmeedias suheldes ning infot vahetades kokku puutuvad. Räägime, kuidas hakkama saada keerulistes ja ebamugavates olukordades, kuhu vajaduse korral pöörduda ning mida ohu korral ette võtta ning julgustada noori nendest olukordadest/ juhtumitest teavitama. Samuti tuleb juttu turvalisest internetikäitumisest ja kuidas teadlikult ning ennast hoides sotsiaalmeedias ellu jääda.

Noorteinfoportaalis Teeviit ja Targalt internetis noorte veebilehel ilmub meediapädevuse nädala raames artikleid interneti ohutusest, privaatsussätetest jpm ning samuti noorte endi kogemuslood. Ilmumas on Teeviit Tulevikku podcast “Minu andmed, minu vara” , lühivideod meediapädevuse teemadel ning meemikonkurss “Mina ja meediapädevus”.

Koostöös Statistikaametiga toimub 8. veebruaril algusega kell 11.00 videotund „Andmed on varandus – kust neid leida?“. Videotund toimub live-ülekandena Statistikaameti Facebooki ja Youtube’i kanalil. Infotunnis saab väärt teadmisi andmete kohta, häid vihjeid, kust ja kuidas uurimistöödeks vajalikud andmed üles leida ja osaleda viktoriinis.

Loe rohkem infot koos artiklite ja videotega leiab: https://www.teeviit.ee/mina-ja-meediapadevus/.

Kasutatud foto allikas: Teeviit infoportaal “Mina ja meediapädevus”

 





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic