Uudised ja artiklid

Head emakeelepäeva! Täna toimub e-etteütlus

14.03.2023

Emakeelepäeva üks oodatumaid sündmuseid, Vikerraadio e-etteütlus tuleb taas. Järjekorras juba 16. korda toimuva e-etteütluse tekst on inspireeritud noorte laulu- ja tantsupeost, aga ka liikumisaastast ja Artur Alliksaarest.

Vikerraadio kutsub kõiki 14. märtsil tähistama e-etteütlusega emakeelepäeva. Osalema on oodatud koolid, organisatsioonid, üksikisikud ja kindlasti ka kõik laulu- ja tantsupeolised, kes saavad end etteütluse lehel eraldi ära märkida.

E-etteütluse päeval, 14. märtsil kell 10.25 loetakse raadioeetris ette e-etteütluse tekst, mis tuleb sisestada Vikerraadio kodulehel olevasse tekstiaknasse. Etteütluse aken aktiveerub kell 10 ja etteütlust saab kirjutada kella 11ni, teksti loetakse raadios ette korduvalt.

E-etteütlust on võimalik kaasa teha ka nägemis- ja kuulmispuudega inimestel. Samaaegselt raadioeetris kõlava tekstiga ilmub ERR.ee portaali video, kus teksti saab lugeda huultelt. Etteütluse lehekülg on kohandatud nägemispuudega inimestele. Raadioeetris loeb teksti Kaja Kärner, videos Veronika Uibo.

Ühise traditsioonina saab etteütlust kasutada nii koolitundides kui ka ettevõtetes, et võtta päevast pool tundi ilusa emakeele tähistamiseks.
Vahvad fotod e-etteütluse kirjutamisest on oodatud aadressile viker@err.ee.
Sotsiaalmeedias palutakse kasutada teemaviidet #vikerraadioetteütlus.

E-etteütluse veebikeskkond: https://etteytlus.err.ee/.

Pilt: https://etteytlus.err.ee/. 

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic