Uudised ja artiklid

Statistikaamet kutsub õpilasi 29. märtsil suurele küsimuste maratonile Küsimus24

23.03.2023

29.märtsil 2023 toimub suur küsimuste maraton Küsimus24, kus Statistikaamet annab esimest korda võimaluse küsida 24 tunni jooksul ükskõik mida andmete, andmeanalüüsi, andmete IT jms kohta. Teemakohaseid küsimusi saab 29.03 kell 00.01–23.59 esitada nii Statistikaameti kodulehel (jälgi täiendavat infot Facebooki sündmuse all) kui ka Instagrami päevalugudes. Vastuseid hakkame kodulehele ja valikuliselt sotsiaalmeediasse postitama sama päeva hommikul.

Mõned näited (vt kirja lõpus pikemat nimekirja):

Mis on kõige populaarsem nimi Eestis?
Kui paljudel inimestel ei ole eluruumides WC-d?
Mis kuupäeval kõige rohkem abiellutakse?
Kuidas teha nii, et kõik saaksid keskmisest kõrgemat palka?

Ei ole vahet, kui vana sa oled või millised on sinu senised teadmised statistikast. Kui sul on siiras uudishimu, siis pole ükski küsimus vale ega rumal, seni kuni see on teemakohane ja viisakalt sõnastatud.

Vastused hakkavad ilmuma sotsiaalmeediasse ja kodulehele sama päeva hommikul!

Lähtuvalt mahust ja teemadest edastatakse küsimused-vastused pärast projekti lõppu näiteks vastavate aineõpetajate ühendustele (nt ühiskonna- või matemaatikaõpetajate selts) ja/või Haridus- ja Teadusministeeriumi üldhariduspoliitikaosakonnale vmt, kelle jaoks võib olla huvitav teada, kuidas ja mida noored küsivad.

Vastama on ennast valmis seadnud peaaegu kogu paarisajaliikmeline Statistikaameti töötajaskond: analüütikud, metoodikud ja teised töötajad, kellel on kõigi peale kokku palju oskusi ja teadmisi: vastava valdkonna näitajate arvutamine ja analüüsimine, projekti planeerimine, arvutusmudelite loomine, analüüsi- ja muude IT-programmide kasutamine (nt Oracle, RStudio) jne. Lisaks kaasame suure õpetamis- ja selgitamiskogemusega spetsialistid Tartu Ülikoolist:

Liina-Mai Tooding, ühiskonnateaduste instituut (andmeanalüüs)
Mare Vähi, matemaatilise statistika instituut (andmeanalüüs)
Andero Uusberg, psühholoogia instituut (mõjutamispsühholoogia)

Vaata lähemalt:

Ettevõtmine panustab noorte andmekirjaoskuse edendamisse ja seda kaasrahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond. Statistikaameti partnerid on Haridus- ja Teadusministeerium, Haridus- ja Noorteamet, noorteportaal Teeviit.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic