Uudised ja artiklid

Eesti noored osalesid 24.-27.10 European Cyber Security Challengel Norras

14.11.2023

24.-27. oktoobril 2023 kogunesid Euroopa teravaimad noored küberkaitsjad Norrasse, Hamari linna, et osaleda prestiižikal European Cyber Security Challenge võistlusel. Sellel aastal oli võistlus eriti eriline, kuna lisaks Euroopa riikidele võtsid mõõtu ka väliskülalised teistelt kontinentidelt, muutes selle tõeliseks globaalseks küberlahinguks. 

Võistlustulle astus ka Eesti võistkond, kuhu kuulusid andekad noored: Taavi Eomäe, Kristjan Variksoo, Jan Hendrik Jõgi, Angela Ikonen, Jaan Artur Viirsalu, Markus Veerbaum, Miia Isabel Anipai, Mikk Margus Möll, Jasper Rebane ja Rico-Andreas Lepp. Meie noored olid valmis näitama oma oskusi ja teadmisi, mis olid lihvitud pikkade ettevalmistuste käigus.

Kolme päeva jooksul pidid võistkonnad lahendama keerulisi ülesandeid, mis proovile panid nende teadmised küberjulgeolekust, krüptograafiast, süsteemide turvalisusest ja paljust muust. Võistlus oli tihe ja pakkus põnevust kuni viimaste hetkedeni. Kuigi lahingu võitjaks osutus Saksamaa võistkond, näitasid Eesti noored suurepärast võistlusvaimu ja kõrgetasemelist oskusteavet.

Võistluse järel said kõik tüdrukutest osalejad võimaluse osa võtta ENISA korraldatud kahepäevasest koolitusest, et inspireerida neid küberjulgeoleku valdkonnas edasi pürgima. See oli suurepärane võimalus õppida uusi oskusi ja laiendada oma teadmisi kübermaailmas toimuvast.

Eesti võistkonda saatsid kogenud treenerid ja tugigrupp, kuhu kuulusid Johannes Kadak, Triin Muulmann, Oliver Kikas, Birgy Lorenz ja Hannes Krause. Nende juhendamisel ja toel said noored end proovile panna rahvusvahelisel areenil.

Eesti Interneti Sihtasutuse toetusel ja TalTechi viidud võistlusel, näitasid Eesti noored, et nad on valmis astuma vastu kübermaailma väljakutsetele. Järgmise aasta võistlus toimub Itaalias, Tolouses, ja meie noored on juba valmis uuteks saavutusteks ja veelgi suuremateks väljakutseteks.





Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic