Uudised ja artiklid

Poiss arvutis

Programmeerimine jõuab iga koolilapseni

06.09.2012

Tiigrihüppe Sihtasutus alustab septembrist koolidele suunatud programmiga ProgeTiiger, mille raames saavad õpilased 1.-12. klassini võimaluse teha tutvust programmeerimise ja veebirakenduste loomisega.

„Õpilaste huvi kaasaegsete tehnoloogiate kasutamise vastu on aasta aastalt kasvanud. Samas on koolide õppekava mahukamakas muutumine tinginud arvutiõpetuse tundide vähenemise. ProgeTiigri programmiga loome eelduse selleks, et õpilased areneksid tarkvara tarbijatest tarkvara loojateks.“ selgitas Tiigrihüppe Sihtasutuse koolituse valdkonna juht Ave Lauringson. „Programmeerimine täiendab väga hästi ka meie toel juba mitmeid aastaid tegutsenud robootikavaldkonda.“

Esimestena alustavad programmeerimistundidega algklassid pärast seda, kui klassiõpetajad on käesoleva aasta septembris läbinud vastava koolituse. Uuel aastal lisanduvad programmeerimisringid keskastmele ja valikkursused gümnaasiumile. Õppematerjalid kõikidele tasemetele on juba loomisel ja koolitusele on lisaks õpetajatele oodatud ka kõik teemast huvitatud ringijuhid.

Tiigrihüppe Sihtasutuse algatust toetavad ka tehnoloogiavaldkonna ettevõtted. „IT-alaste teadmiste populariseerimine on olnud ka üheks Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu prioriteediks,“ ütles Tieto Estonia konsultant Raul Ennus programmeerimiskursuste alustamist kommenteerides. „Seetõttu on eriti positiivne, et programm võimaldab ka juba gümnaasiumiastmes saada ettevalmistust IT-alase kõrghariduse omandamiseks. Tieto Estonia on andnud nõusoleku konsulteerida ProgeTiigri õppematerjalide koostamist ning ma usun, et kaasa lööma on valmis ka teised it-ettevõtted.“

Esimeses etapis kaasab Tiigrihüppe Sihtasutus programmi pilootkoolid, edaspidi võivad programmiga ühineda kõik üldhariduskoolid.

Lisainfo:

Ave Lauringson
Koolituse valdkonna juht
Tiigrihüppe Sihtasutus

Gsm: 52 04700
Skype: ave.lauringson
E-post ave.lauringson@tiigrihype.ee

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic