Uudised ja artiklid

Juunis toimus Targalt internetis nõuandva kogu kohtumine

19.07.2021

15. juunil toimunud Targalt internetis nõuandva kogu veebikohtumisel arutati koostööpartneritega projekti tegevusi. Nendest olulisemad lähikuude tegevused on Targalt internetis noorte suveseminari ettevalmistus, mis toimub 22.-24. augustil Nelijärve Puhkekeskuses. Juunist augustini viime noortega läbi arutelusid „Räägi kaasa interneti tuleviku teemadel“ (Have your say on the future of the internet), et anda edasi noorte arvamused ja ettepanekud Euroopa Komisjoni poliitika kujundajatele. Suvel valmistatakse ette ka noorte teavituskampaania, mille fookuses on piltide ja videote jagamine. Tallinna Tehnikaülikooli eestvedamisel toimuvad õpilaste digioskuste võistlused KüberNööpnõel ja KüberPähkel jt. Lisaks valmistatakse ette sügisel alustavat HARNO koolitustest õpetajatele „Targalt internetis ABC minu koolis“ ja “Targalt internetis ABC minu lasteaias” 2021/2022 õppeaastal.

Lisaks käsitleti teemat „Poisid ja tüdrukud tehnoloogias“, mille raames arutati, milliseid tegevusi ja programme erinevatele earühmadele pakutakse, millest on veel puudu ning kuidas digilõhe vähendada. Sellele järgnes diskussioon „Kool ja GDPR ning digiprügi“, kus käsitleti distantsõppega seotud väljakutseid, näiteks toodi välja puudulik dokumentatsioon (keskkondade info veebis, nõusolekute küsimine, reeglite tutvustamine), puudulik intsidendihaldus ja turvalisus jne ning kuidas GDPR osas teadlikkust tõsta.

Partnerid

  • logo-0
  • logo-1
  • logo-2
  • logo-3
  • logo-4
  • logo-5
  • logo-6
  • logo-7
Easysoftonic